Livet rullar på, barnen har fått till rutinerna mycket bättre, vi kör nattning mellan 20-21 och om inte Edith somnar då får hon vara vaken en stund med mig. Bara till hon blir så pass att man får henne lite trött, då somnar hon också rätt fort. 

Vi kliver upp kring 7 för att hinna alla bestyr innan Emmy ska på förskolan. Jag och Edith åker hem och vilar eller bara tar det lugnt innan vi hämtar Emmy. Väl hemma igen är det en vilostund för Emmy och Edith kan ibland vela sova också, annars lite surr och mys. 

När den delen av dagen är över är det aktivering, så som lek eller pussel eller liknande. Edith sitter i babysitter å ser på, hon tycker om att få hänga med och bevaka. Då njuter hon verkligen. 

Sen middag, Emmy är lite kräsen, så hon är lite av en matvägrade just nu. Tror det är en fas. 

Sen fortsätter kvällen men lek eller pussel, innan mys i soffan för att sedan göra oss redo för sängen. 

Kanske låter tråkigt? Det är det ibland. men jag försöker också hitta på annat, åka och hälsa på hos någon eller få någon att komma och hälsa på hos oss. Det gör mycket för barnen att andra kommer på besök, de tycker de är så roligt!! 

När jag nu äntligen fått till rutiner så är jag en så mycket bättre mamma, jag känner mig så taggad och har så mycket mer energi än vad jag annars har. Jag blir glad av att inte känna mig seg hela tiden och jag njuter av rutinerna mer nu när jag faktiskt verkligen ser det fantastiska med dom. Herregud! Hur kan man skjuta upp sånt här? Det är ju så skönt. Och för barnens skull, att ha ett bra dygn, bra med vila och Emmy får träffa andra barn på förskolan. Jag njuter faktiskt.

Bara att orka laga mat varje dag är så skönt, för jag tycker de är så roligt med matlagning! Oftast!! 

Med detta inlägg ville jag bara förklara min kärlek till rutiner, man glömmer ofta bort det. Hur viktiga och fantastiska de är, men då ska jag påminna mig själv med detta inlägg! 


(null)

#rutiner, #skalman,

Kommentera

Publiceras ej